Skip to Content

Tuingereedschap

13 maart 2015 • Anja

In dit artikel bespreken we enkele essentiƫle tuingereedschappen die iedere tuinier ter beschikking zou moeten hebben. Bij ieder gereedschap zal kort worden toegelicht waarvoor het is bedoeld en zal er een foto worden getoond. Naast de genoemde gereedschappen zal een tuinier ook altijd en schop en kruiwagen ter beschikking dienen te hebben.

HarkHark

Een van de meest gebruikte tuingereedschappen is de hark. Een hark wordt gebruikt om een grond die al grof geƫgaliseerd is verder te egaliseren. Naast de standaard hark die wordt gebruikt om grond te harken bestaan er ook speciale bladharken. Deze wordt gebruikt om gevallen bladeren bijeen te harken of een pas gemaaid gazon te vegen.

GrasmaaierGrasmaaier

Er zijn grofweg drie soorten grasmaaier te benoemen. Dat zijn de handgrasmaaiers, deze worden aangedreven door de gebruiker zelf. De elektrische grasmaaiers deze worden aangedreven door een elektromotor en hebben een stekker. Tot slot bestaan er benzinemaaiers die worden aangedreven door een benzinemotor.

grasschaarGrasschaar

De grasschaar is een stuk tuingereedschap wat is bedoeld om de randen van het gazon te knippen. Op deze manier is de rand van het gazon strakker af te werken dan wanneer men een automatische- of handmaaier zou gebruiken.

heggeschaarHeggenschaar

De heggenschaar wordt gebruikt om de heg te snoeien. Door een heg stelselmatig en juiste te snoeien kan je de heg in ieder gewenst model brengen. Heggenscharen zijn er zowel elektrisch als met de hand aangedreven. Het is niet de bedoeling om met een heggenschaar dikke takken te knippen,

SchoffelSchoffel

De schoffel ziet eruit als een horizontaal mes aan het einde van een steel. De schoffel wordt gebruikt om onkruid te verwijderen. Door met de schoffel door de grond te schuiven wordt het onkruid van de wortels afgesneden. Daarnaast wordt ook meteen de grond losgemaakt.

Voor meer informatie over tuingereedschap raden wij u aan eens een kijkje te nemen op de site van Gardena.

Categories: Geen categorie
Reacties staat uit voor Tuingereedschap